Gezond aan het werk

Gezond aan het werk

Vitaliteit = levenskracht, een overvloed aan energie om in te zetten ten behoeve van je gezondheid

Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.” World Health Organisation

Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven” Machteld Huber

Preventie is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Een goede gezondheid begint bij het stimuleren van dat aanpassingsvermogen van lichaam en geest zodat ziekte voorkomen kan worden. In de praktijk werken we samen aan een goede gezondheid door b.v. eetgewoonten te veranderen of stress aan te pakken op een manier die past en hierdoor ook haalbaar is. Daarvoor hoeft niet het hele leven omgegooid te worden, maar kijken we naar wat er goed gaat en wat er anders kan in kleine haalbare stappen.

Wil je zelf aan de slag met je vitaliteit en gezondheid, maar weet je niet waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak en dan kijken we samen wat nodig en haalbaar is.

In samenwerking met bedrijven en hun Arbodienst kijken we op locatie d.m.v. een preventief medisch onderzoek naar risicofactoren en welke adviezen daar een verbetering van gezondheid en welzijn opleveren. Dit kan als éénmalige vitaliteitscheck of d.m.v. een kort coachings-traject.