Orthomoleculair epigenetisch therapeut

Gezondheids- en voedingsadvies nodig specifiek voor jou, jouw lijf en leefstijl?

Wat is het?

De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfgenezend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde hulpstoffen die normaal gesproken uit voeding gehaald worden.

Epigenetica bestudeert de invloed van de omkeerbare veranderingen in de functie van de genen.

Kennis van de biochemie is essentieel bij de orthomoleculaire geneeskunde. Begonnen als een methode waar hoge dosis supplementen werden gebruikt is het nu ook bekend dat er veel meer is wat de biochemie beïnvloed. De ademhaling heeft effect op de zuurgraad, lachen is goed voor het immuunsysteem, stress zorgt voor een behoefte aan suiker/koolhydraten, allergieën verstoren de balans tussen de aanwezige stoffen. En dit zijn maar een paar voorbeelden waar ortho (= juist/recht/gezond) benadeeld wordt.

Wat doet het?

Wanneer je alles combineert krijg je inzicht in de verschillende systemen en wat er ontbreekt voor optimale gezondheid. Welke voeding komt er binnen en wordt dit ook opgenomen. Door middel van vragenlijsten, gesprek en onderzoek wordt duidelijk waar het probleem zit en wat er nodig is om het op te lossen. Dat kan door voeding, maar ook het inzetten van de andere methoden. Hierdoor kan er een advies op maat gemaakt worden wat past bij de belastbaarheid van de patiënt op dat moment. Van daaruit werken we samen naar het hoogst haalbare welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

  • advies voor een persoonlijke gezonde leefstijl
  • advies over voeding die passend is voor de persoon en situatie
  • ondersteuning bij aandoeningen